Vandreruten Halsninoen er åben

Profilbillede

Den nye vandrerute der går igennem hele Halsnæs Kommune fra Hundested i vest, over Arrenakke i nord, Arrenæs i øst til Strø Bjerge i syd. Halsninoen som den også kaldes er en 52,7 km lang vandrerute og er designet til at give store naturoplevelser, landskabsvariationer, fred og stilhed.

Den er primært planlagt til klassisk vandring, men store dele kan tages på cykel eller med brug af hjælpemidler som rollator, kørestol eller barnevogn. Det er ikke muligt at gøre brug af hjul på hele turen. Det er enten ikke tilladt eller også kan det være farligt.

Storslået landskab

Den nye vandrerute Halsninoen inviterer til at opleve Halsnæs natur som tilbyder på morænebakker, klinter, strande, skove, enge, søbredder, bronzealderhøje, moser, kratere og helt fredelige markstækninger. Det er muligt at bide ruten op og overnatte undervejs. Det er også muligt at bryde den op og tage den af flere omgang. Store dele af ruten ligger tæt på offentlig transport.

Det praktiske

Halsninoen åbnede i december 2021 og der er sat skilte og retningspile monteret i terrænet, som fungerer som en støtte til kortet, som det anbefales at have med. Det kan udleveres af VisitNordsjælland, fra biblioteker, cafeer og diverse overnatningssteder i Halsnæs Kommune

Kortet som er gratis angiver ruter, vandposte, magelige overnatningssteder, udfordrende overnatningssteder, offentlig transport, parkering, gårdbutikker, dagligvarebutikker og hvad du eller kan få brug for.

Alternativt kan kortet downloades som pdf, der kan bruges i terrænet på en smartphone-skærm. Pdf’en er ikke umiddelbart egnet til print-selv-og-tag-med.

Kilde: Redaktionen