Rejsen mod ARCTIC er i gang

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Halsnæs Kommune har købt Nordmolen i Hundested Havn, og ønsker med det køb at skabe en attraktion, ARCTIC, der tager udgangspunkt i Knud Rasmussens tilknytning til netop Hundested.

Planerne med ARCTIC er, at det skal være et formidling- og samlingssted for samtidens store spørgsmål og tendenser. Det skal derudover også være et samlingspunkt for borgere og gæster i Hundested.

Der er lagt op til, at der skal undersøges fire områder, før ARCTIC for alvor kan implementeres. Analysearbejdet skal bidrage til at afdække potentialet for en arktisk attraktion i Hundested.

1. Attraktionsudvikling

Her vil der blive kigget nærmere på nuværende attraktioner i ind- og udland, som er både nytænkende og bæredygtige. De skal bruges som inspiration.

2. Lokal og kulturel stedsudvikling

Her er der fokus på lokal forankring.

3. Emneejerskab og hovedfortælling

Her bliver der analyseret ARCTICs unikke hovedfortællinger. Lige fra Knud Rasmussen til nutidens aktuelle dagsordner for Arktis. Det kan være alt fra klima, natur, geologi, kultur og politik. Her bliver der samtidigt undersøgt, om ARCTIC har et potentiale for at blive et sted, hvor disse emner kan diskuteres. Både af lokal og international karakter.

4. Forretningsplan

Her samles de forskellige analyser som viser, hvilket potentiale ARCTIC har. Forretningsplanen skal bruges til i det videre arbejde, hvor der skal findes fonde og samarbejdspartnere. Forretningsplanen giver et bud på attraktionens funktioner og skitserer et driftsbudget samt anbefalinger til udviklings- og driftsorganisation for det videre arbejde.

Kilde: Halsnæs Kommune: "Rejsen mod ARCTIC er i gang"