En grønnere kommune

Profilbillede

Halsnæs Kommune ønsker at blive en grønnere kommune, og det gælder også på landbrugsområdet. Derfor har kommunens landmænd fået et tilbud om at få en gratis gennemgang af, om det kan betale sig for dem at omlægge deres drift til økologisk.

Interessen for økologiske produkter stiger, og derfor kan det for mange landmænd i kommunen være interessant at få undersøgt mulighederne for at omlægge sin bedrift til økologi. Det er noget, som Halsnæs Kommune gerne vil støtte, da det harmonerer med kommunens mål om at blive grønnere og være med til at understøtte kommunens status som Nordsjællands bæredygtige fødevarecentrum.

Nye muligheder

Fonden for Økologisk Jordbrug finansierer omlægningstjekkene, og de udføres af Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Du vil få besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, der sammen med landmanden vil gennemgå gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.

Der vil være et omlægningstjek, der vil give den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et godt overblik over, hvad der skal til for at overgå til økologisk produktion. Nogle landmænd går i gang med det samme, og  andre har det i tankerne fremadrettet.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil følge op med telefonisk kontakt.

Kilde: Redaktionen