Tre lokale projekter får ny forebyggelsespris

dato

Nordsjællands Politis nye forebyggelsespris blev i dag uddelt for første gang til tre lokale og nyskabende kriminalitetsforebyggende projekter. Priserne blev overrakt hos Nordsjællands Politi under overværelse af borgmestre og drivkræfterne bag projekterne.

Hvordan kan vold i nære relationer forebygges?

Kan byudvikling skabe rammer, som kan holde unge væk fra kriminalitet?

Og hvordan aktiveres forældre til at forebygge kriminalitet blandt unge?

 

Tre helt forskellige, men meget vigtige kriminalitetsforebyggende projekter, som i dag modtog Nordsjællands Politis forebyggelsespris, som blev uddelt for første gang.

 

”Hvis det lykkes at holde unge væk fra en kriminel løbebane. Hvis vi i fællesskab kan hjælpe ældre til at undgå at blive svindlet. Eller vi kan blive bedre til at gribe ind så tidligt som muligt over for vold i familier, så volden ikke udvikler sig. Så får vi et bedre og mere trygt samfund for alle,” sagde politidirektør, Lykke Sørensen, Nordsjællands Politi ved overrækkelsen af priserne.

 

Samtidig understreger hun, at forebyggelsesprisen skal medvirke til at anerkende men også styrke og udvide samarbejdet mellem de aktører, som i dag er engageret i forskellige initiativer og indsatser på forebyggelsesområdet, ligesom prisen vil kunne bringe nye aktører på banen.

 

”Når vi arbejder sammen – politiet, kommunerne, aktørerne i lokalsamfundene og private organisationer - så vi kan identificere bekymrende tendenser og udviklinger, der kan imødegås med forebyggende initiativer,” sagde Lykke Sørensen.

 

Kriterierne for tildeling af prisen er bl.a, at kandidaten har ydet en særlig og ekstraordinær indsats, som inddrager flere aktører på tværs af offentlige myndigheder og private samarbejdspartnere. I alt modtog Nordsjællands Politi 9 indstillinger til prisen.

 

Prisen uddeles hvert år i maj måned.

 

Årets modtagere af Nordsjællands Politis Forebyggelsespris er:

 

Frederikssund, Frederikssund kommune.

Frederikssund Kommune har med Samarbejdet om vold i nære relationer skabt en særlig kriminalitetsforebyggende indsats på tværs af offentlige myndigheder og private samarbejdspartnere. Frederikssund Kommune har formået at inddrage samtlige relevante aktører og har dermed skabt en bredspektrede og helhedsorienteret indsat på et område, som fortsat er tabubelagt. Indsatsen ses med sit tværgående samarbejde og de iværksatte forebyggelsestiltag at have en effekt i forhold til at minimere kriminalitetsudviklingen i kommunen. Projektmodellen er nytænkende og er et eksempel for andre kommuner til indsatser, som kan forebygge vold i nære relationer.

 

Projektet Folkely LAB, Halsnæs Kommune.

Folkely har med projektet Folkely LAB skabt en særlig kriminalitetsforbyggende indsats i Hundested på tværs af offentlige myndigheder og private samarbejdspartnere. Projektet er nytænkende i sin relationelle tilgang til byudvikling, og koblingen mellem kriminalitetspræventive indsatser og konkrete byudviklingstiltag er unik. Projektet har potentiale til at være kulturændrende og danne rammen om det gode ungdomsliv i Hundested.

 

Open Friday, Lyngby-Taarbæk kommune.

Ungdomsskolen, SSP og det frivillige forældrenetværk har sammen skabt en særlig kriminalitetsforbyggende indsats i Lyngby-Taarbæk Kommune, som på tværs inddrager offentlige myndigheder og private samarbejdspartnere. Det er lykkedes at inddrage et netværk af frivillige forældre, hvilket kan være udfordrende i det kriminalpræventive samarbejde. Hensigten med at inddrage det frivillige netværk af forældre i et større omfang og tænke dette præventive tiltag ind i den kriminalitetsforebyggende indsats i kommunen er spændende.

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi