Opdatering om Covid-19 i Halsnæs Kommune

Profilbillede

Den 5. januar 2022 vente børn og lærer tilbage til skole og i den forbindelse bliver der udleveret selvtest på alle skoler i Halsnæs Kommune, som en del af den kommunale testindsats.

Der er blevet udleveret selvtest til alle ansatte og elever fra 1.-10. klasse. 0. klasse er fritaget, da erfaringen viser, at det er svært at teste mindre børn.

Kommunens elever er efter tre uger tilbage i skolerne efter en lang juleferie og hjemmeundervisning, og det er vigtigt at opstarten sker på en måde, hvor alle kan være så trygge som muligt. Det er årsagen til, at der før jul blev udleveret selvtest til elever og ansatte, som ikke var vaccineret eller som tidligere har været smittet med COVID-19.

Fremover vil den kommunale testindsats på skoleområdet blive suppleret med at samtlige skoler i Halsnæs Kommune får udleveret selvtest til samtlige ansatte og elever i 1.-10. klasse. Det gælder uanset vaccinestatus og tidligere COVID-19 smittede. Opfordringen til at lade sig teste gælder dog ikke, hvis du har været smittet indenfor de sidste 12 uger. Ønsker du at få udleveret selvtest alligevel, er det selvfølgelig muligt. Alle, ansatte, elever og forældre er blevet informeret om udlevering af selvtest.

Kilde: Redaktionen