Opdag Carlsbergs videnskabelige verden i Torup

dato

Kom til et spændende foredrag om Carlsbergs banebrydende forskning og teknologiske udviklinger. Oplev en aften med indsigt i ølbrygningens videnskab og smag på fem udvalgte øltyper. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Torup Landsby Center.

Carlsberg er kendt for sine øl, men deres forskningslaboratorium har gennem tiden bidraget til meget mere end blot brygning. Ved dette foredrag vil deltagerne få en unik mulighed for at dykke ned i Carlsbergs forskning og udvikling af teknikker, der har forbedret både ølproduktionen og den grundlæggende naturvidenskab.

Videnskaben bag det gode øl

Foredraget vil blive præsenteret af Birgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmesteren Erik Lund. De vil dele deres viden om forædling af byg og humle, bæredygtig dyrkning og maltningens betydning for øllets smag. Der vil også være fokus på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

En anden spændende del af foredraget vil omhandle den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil få indblik i, hvordan Carlsberg arbejder med at forbedre planters egenskaber under forskellige klimaforhold. Der vil også blive præsenteret fund af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens klimatilpasninger.

Smag på videnskaben

Som en del af foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Disse smagsprøver vil blive serveret i takt med, at de gennemgås i foredraget, hvilket giver en unik mulighed for at smage og lære samtidig.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Torup Landsby Center (TLC), Hågendrupvejen 6 A, Torup, 3390 Hundested
Entré: 30 kr
Arrangør: Halsnæs Folkeuniversitet
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut