Nyt cykelstiprojekt i Halsnæs

Profilbillede
Astrid Bruun

Halsnæs Kommune har fået midler til et nyt cykelstiprojekt. Cykelstiprojektet der er støttet af den statslige pulje til cykelstier. Det er stykket mellem Hanehovedvej og Amtsvejen i Frederikværk.

Det er det sidste stykke der forbinder Frederiksværk og Hundested. Der skal blandt andet etableres cykelstier på Hanehovedvej i begge retninger. Det skal ske på den del af strækningen, hvor der ikke er cykelsti i dag.

Den nye cykelstiforbindelse mellem Frederiksværk og Hundested vil ikke alene gøre det nemmere at komme frem, det vil også øge sikkerheden og mere trygt at færdes som cyklist. Både som borger i kommunen og hos de mange turister der besøger kommunen.

Medfinansiering fra Staten

Regeringen har i samarbejde med en lang række støttepartier afsat 135 mio. kr. til nye cykelstier. Af de mio. har Halsnæs Kommune fået tildelt 3,7 mio. kr. skal bruges til medfinansiering af cykelstien på Hanehovedvej.

Pengene er en del af regeringens infrastrukturforliget, der blev indgået tidligere i år. Der er samtidig afsat penge til puljer, der har til formål at styrke fremkommeligheden. De puljer har Halsnæs Kommune planer om at søge til nye projekter som blandt andet cykelstiprojektet på Strandvejen. Et projekt, som kan give endnu bedre og mere sammenhængende cykelstier.

Projektfasen i Halsnæs forventes at starte op i januar 2022, mens selve anlægningen af cykelstien på Hanehovedvej forventes at gå i gang i 2023.

Kilde: Redaktionen