Klap en fisk og fang en krabbe på Hundested Havn

Profilbillede

Kender dine børn kun til havets glæder fra middagsbordet, så skulle du måske tage dem med en tur på Hundested Havn, hvor de kan blive klogere på havets vidunderlige verden på oplevelsesplatformen ”Klap en Fisk”.

Platformen ”Klap en Fisk” på Hundested Havn består af to store lavvandede bassiner, hvor man kan komme helt tæt på friskfangede fisk og krabber - og ja, man kan faktisk klappe en fisk og fange en krabbe.

Bassinerne fyldes hver morgen i højsæsonen med friske fisk og krabber, som er fanget af lokale fiskere i Kattegat og Isefjorden. Indtil første weekend i august, er der desuden biologistuderende fra Københavns Universitet og lokale ildsjæle til stede på platformen på alle hverdage og lørdage. 

De står blandt andet for forskellige aktiviteter, hjælper børnene med at klappe fisk og fange krabber og kan svare på alle mulige forskellige maritime spørgsmål.

Anlægget er åbent døgnet rundt indtil slutningen af oktober, og kan altså besøges, når man har lyst. Man skal ikke bestille tid på forhånd. Hvis der er net over bassinerne, må man godt fjerne disse og stille dem til side, men de skal lægges på igen, når sidste person forlader platformen.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler