Galleri Liisberg: Kunst er en mavefornemmelse

Foto: Privat. Et indblik i det hyggelige galleri i Hundested.
Profilbillede

På havnen i Hundested finder man Galleri Liisberg, som byder indenfor i et univers med kunst. Her er der plads til at hygge sig, samtidig med, at man går på oplevelse i kunstens verden. Man møder kunst fra indehaver Annette Liisberg og interessante, nøje udvalgte kunstnere, såvel som en litografisamling fyldt med klassikere, som eksempelvis Per Kirkeby.

400 kvadratmeter fyldt med kunst og god stemning, det er hvad man oplever, når man kommer indenfor i Galleri Liisberg i Hundested, som er ejet af ægteparret Annette og Christian Liisberg. 

“I starten var det hovedsageligt mine egne værker, men med tiden er der blevet plads til andre kunstnere, og i dag har vi meget international kunst, ligesom vi har en litografisamling, som byder på kunst fra mange af de anerkendte ældre kunstnere, som f.eks. Asger Jorn og Carl Henning Petersen” fortæller 76-årige Annette, som for cirka 20 år siden havde brug for et skift i sit liv, efter hun havde haft en lang karriere som ansat i det offentlige. 

“Jeg sluttede med at være forstander for en stor skole, og jeg trængte bare til at lave noget andet. Så fandt jeg ud af, at jeg kunne male, da jeg tog en uddannelse som kunstterapeut” forklarer Annette, og fortsætter: 

“Jeg har aldrig arbejdet som kunstterapeut, men det var her det gik op for mig, at jeg kunne male, og så fik vi idéen til at starte et galleri.”

Et hyggeligt hjørne i galleriet i Hundested. Foto: Privat 

Galleri dukkede op mellem bådværfterne
Engang var Hundested en helt klassisk havn, hvor det var bådværfterne der fyldte, men i 2004 åbnede Annette og Christian deres galleri, og nu er det centralt placeret på havnen, hvor mange kunstinteresserede samt forbipasserende besøger.

“Vi er placeret lige midt i den aktive havn, midt mellem to bådværfter, og vi har altså gamle skibe udenfor, der kommer ind til restaurering. Det er også hovedsageligt det, som mine billeder bliver inspireret af” forklarer Annette, som primært laver abstrakt kunst, og fortsætter:

“Lige nu har vi Knud Rasmussens skib liggende udenfor.”

Knud Rasmussen var en dansk-grønlandsk polarforsker, som i starten af 1900-tallet var på adskillige ekspeditioner på Grønland.
Det er også i Hundested, at man kan opleve Knud Rasmussens hus, og netop den historie, er også inviteret indenfor i galleriet. 

En broget baggrund
Både Annette og hendes mand Christian, har prøvet lidt af hvert i deres liv, og derfor var de heller ikke bange for at kaste sig ud i noget nyt, dengang de besluttede at åbne galleriet. 

“Vi var nogle af de første, der lavede noget anderledes på havnen, og der var da også mange der rynkede lidt på næsen af os. Min mand var en af de første civilingeniører, hvor han allerede i 80’erne arbejdede med kunstig intelligens, og var med til at lave et af de IT-systemer, som man stadig bruger i Jyske Bank.
Vi er begge økologer, og jeg var en af de første, der drev en økologisk ejendom, mens min mand har arbejdet med et økologisk samfund,” forklarer Annette, og tilføjer:

“Vi kan lidt af hvert, og vi er typerne som godt tør, og det er jo gået fint de sidste 20 år vi har været sammen.”

Annette Liisberg og Christian Liisberg. Foto: Privat

Hjælper forskellige kunstnere på vej
Siden parret åbnede galleriet, har Annette levet af sin kunst, og gennem årene har galleriet haft udstillinger med mange interessante kunstnere, som efterfølgende virkelig er brændt igennem på den internationale kunstscene. 

“Vi havde for ca. 8 år siden en kunstner, som var uddannet på designskolen, og altså ikke på kunstakademiet. Hun udstillede en samling af kunst indenfor popsurrealismen hos os, og hun endte med at sælge hele udstillingen. Det sker ekstremt sjældent. Hende har vi stadig kontakt til, og nu hænger hendes værker også i New York og andre store steder i verden.”

Annette går ikke op i, om kunstnerne er uddannet på akademiet, men mere, om de har den drive og energi, der gør, at de kan brænde igennem. 

“Ole Lindboe, som var en dansk kunstskribent og forfatter, spurgte mig engang, hvad jeg gik efter, og han anbefalede mig faktisk en helt ung kunstner, som også siden er brændt igennem. Han sagde netop, at han altid gik efter kunstnerens drive og energi, og det råd har jeg fulgt siden.”

Indgangen til galleriet, hvor man også kan besøge galleriets cafe. Foto: Privat

En plan for fremtiden
Selvom både Annette og Christian stadig er i fuld vigør, og har helt styr på driften af galleriet, så er der lige så stille ved at blive lavet en plan, så galleriet også kan fortsætte i fremtiden. 

“Vi har anden generation på vej ind. Min datter og hendes kone styrer foreløbig caféen, og så hjælper de også med andre ting. De er begge uddannede fotografer, og er flyttet fra Nørrebro til Hundested. Vi prøver os frem, men denne kombination af deres erfaring som fotografer og galleriet her, virker til at fungere rigtig godt” forklarer Annette, og fortsætter: 

“Planen er, at de lige så stille kommer mere ind over, og så glider vi stille og roligt i baggrunden. I første omgang bliver det nok sådan, at de kan stå for driften, og så kan jeg koncentrere mig om min kunst. De er gode til at hjælpe med at skabe den stemning, som vi gerne vil have her i galleriet.”

Hos Galleri Liisberg skal man føle sig velkommen, og man skal kunne opleve kunst i høj klasse, og som et af Nordsjællands største gallerier, så er der nok at byde på. Indretningen er anderledes, og man vil hos Annette og Christian ikke opleve de klassiske hvide vægge, men en mere rå stemning, som falder godt i tråd med beddingen og havnen udenfor. 

Du kan læse mere om Galleri Liisberg på deres Facebookside her og på deres hjemmeside her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Galleri Liisberg // Annette og Christian Liisberg