Færgetiden i Hundested

Foto: Arkiv.dk.
Profilbillede
dato

Som djurslænding der var flyttet til København tog jeg ofte Grenaa-Hundestedfærgen i 1970´erne især. Det var en længerevarende tur med færgen ”Djursland”, der oftest var godt fyldt op, især den sidste afgang fra Grenaa søndag aften. Mange har sikkert undret sig over, at jeg sad med en masse (gamle) Djurslands-aviser. Dem havde jeg med hjemmefra fra måske 3-4 måneder. Jeg ville gerne holde mig orienteret – og så gik tiden ombord.

Færgen ankom til Hundested meget sent om aftenen, men vi nåede så at gå den friske tur fra havnen op til jernbanestationen (eller tage bussen) for kunne komme videre med sidste lokaltog til Hillerød og derfra med s-toget til København.

Færgeruten er forlængst nedlagt – desværre – og det er ikke lykkedes kommunen at etablere nye ruter fra Hundested, bortset fra den vigtige lille hyggelige lokalfærge til Rørvig i Odsherred. Jeg tror mange gerne vil have en bro over Isefjorden i stedet for færgen. Det vil skabe bedre og hurtigere forbindelse fra hele Nordsjælland til Molslinjens færger fra Odden til Aarhus – og forhåbentligt også med kommende afgange til Ebeltoft.

Hundested ligger utroligt smukt placeret med naturen omkring og den lille fiskerihavn, som turister også finder frem til om sommeren. – Selv om man ikke mere kan komme til Djursland via Hundested, er byen og området bestemt et godt besøg værd – og et udflugtsmål fra København, små 100 km sydpå. 

Kilde: Kurt Bønnerup