Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en væsentlig rolle inden for naturvidenskaben. Dette foredrag giver et indblik i, hvordan Carlsbergs forskning har ført til store opdagelser som rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen.
Videnskab bag ølbrygningUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dele indsigter i forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. De vil også diskutere maltning af byg og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAForedraget vil også dække banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer og fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland. Disse opdagelser kan kaste lys over, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.
Smag på videnskabenSamtidig med foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, så deltagerne kan opleve den direkte forbindelse mellem forskning og smag.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Hundested Kino, Strandvejen 47, 3390 Hundested
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation her.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her